ΚατάστημαΛ. Εθνικής Αντιστάσεως 138, Θεσσαλονίκη Τηλέφωνο2310 481489 Emailinfo@carpetu2.com

Χειροποίητες Μπουχάρες

CarpetU2

Δείτε εδώ όλη την online συλλογή μας σε μπουχάρες.


Αγοράζουμε αντίκες

Σε περίπτωση που έχετε στην κατοχή σας παλιά αντικείμενα με προέλευση από χώρες της Ανατολής (πορσελάνες, κινέζικη τέχνη, κά) μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να τα εκτιμήσουμε κι ενδεχομένως να τα αγοράσουμε.

YouTube

Συνδεθείτε μαζί μας

Facebook Twitter Pinterest YouTube Instagram

Μπουχάρες

Μπουχάρες

Τα χαλιά Μπουχάρα είναι η γενική ονομασία των τουρκμένικων χαλιών. Η μόνη σχέση που έχουν με την πόλη Bukhara του Ουζμπεκιστάν από όπου πήραν και το όνομά τους είναι το ότι αυτή η πόλη ήταν ο χώρος συγκέντρωσης και εμπορίας των χαλιών προς την Δύση. Στην πραγματικότητα λίγοι Τουρκμένοι ζουν γύρω από την πόλη Bukhara. Τα διαφορετικά σχέδια των τουρκμένικων χαλιών οφείλονται στην ονομασία των τουρκμένικων φυλών που ζουν στην Κεντρική Ασία (Τουρκμενιστάν, Αφγανιστάν και Περσία), δηλαδή Yomut, Ersari, Saryk, Salor, and Tekke.

Μπουχάρα Μπουχάρα Μπουχάρα

Τα πλούσια χρώματά τους οφείλονται στη βαφή των μαλλιών τους με μια ποικιλία φυτικών και φυσικών βαφών. Πολλά σχέδια και χρώματα χρησιμοποιούνται στα χαλιά αυτά, αλλά το χαρακτηριστικότερο και πιο παραδοσιακό είναι το οκτάγωνο πόδι του ελέφαντα και χρώμα φόντου το κόκκινο.

Πολλές αντιγραφές χαλιών Μπουχάρα γίνονται από το Πακιστάν και έχουν γεμίσει την ελληνική αγορά. Θα μπορέσετε να ξεχωρίσετε μια γνήσια Μπουχάρα από το πέλος της που είναι πιο κοντό και από το στημόνι (κρόσσι) που πρέπει να είναι μάλλινο σε αντίθεση με τα χαλιά του Πακιστάν που είναι βαμβακερό.

Στο κατάστημά μας θα βρείτε μόνο γνήσιες Μπουχάρες σε μια μεγάλη ποικιλία. Η αξία ενός χειροποίητου χαλιού βρίσκεται στη γνησιότητά του και στα υλικά κατασκευής του. Μόνο ένα γνήσιο χειροποίητο χαλί αποτελεί επένδυση για το μέλλον.