ΚατάστημαΛ. Εθνικής Αντιστάσεως 138, ΘεσσαλονίκηΤηλέφωνο2310 481489Email info@carpetu2.com
Χειροποίητες Αντίκες

CarpetU2

Δείτε εδώ όλη την online συλλογή μας σε χαλιά αντίκες.


Αγοράζουμε αντίκες

Σε περίπτωση που έχετε στην κατοχή σας παλιά αντικείμενα με προέλευση από χώρες της Ανατολής (πορσελάνες, κινέζικη τέχνη, κά) -ανεξαρτήτως της κατάστασης στην οποία βρίσκονται- που δεν τα χρησιμοποιείτε ή δεν ενδιαφέρεστε πια να τα κρατήσετε, μπορείτε να τα φέρετε σε μας για να τα εκτιμήσουμε, να τα συντηρήσουμε κι ενδεχομένως να τα αγοράσουμε. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

YouTube

Newsletter

Συνδεθείτε μαζί μας

Facebook Google+ Twitter Pinterest YouTube Instagram


Αντίκες

Αντίκες θεωρούνται εκείνα τα χαλιά που η ηλικία τους έχει ξεπεράσει τα εξήντα με ογδόντα, περίπου, χρόνια και ταυτόχρονα πληρούν κάποιες συγκεκριμένες προδιαγραφές σχετικά με το σχέδιο, την τεχνική ύφανσης, το υλικό κατασκευής τους και την αυθεντικότητά τους.

Αντίκα Αντίκα Αντίκα

Είναι σαφές πως τα παραπάνω κριτήρια έχουν μεγάλη βαρύτητα και οι διαφορές μεταξύ ενός παλιού χαλιού και μιας αντίκας είναι καθοριστικές σε σχέση με την ποιότητά του. Τα χαλιά που θεωρούνται αντίκες διαθέτουν ξεχωριστή ιστορική και πολιτισμική αξία επειδή λόγω της παλαιότητάς τους διατηρούν ατόφια την παράδοση της Ανατολής, δίχως τις όποιες ευρωπαϊκές επιρροές του 20ού αιώνα.